La Fundació Canpedró fa vuit anys que s’ubica al barri de Sants. Aquest centre de serveis, dedicat a l’atenció de persones en situació de vulnerabilitat i en risc d’exclusió social, ha celebrat recentment el seu 25è aniversari.

Durant els seus inicis l’associació va dur a terme diferents actuacions socials mitjançant la gestió de centres de dia, residències i centres de serveis en general, en poblacions d’arreu de Catalunya: Anglès, Avià, Berga, el Papiol, Martorell, Montesquiu, Pallejà, Tiana, Sant Hilari Sacalm i Sant Vicenç de Torelló. L’any 2012, van ampliar el seu àmbit d’actuació i van posar en marxa el seu primer centre de serveis socials adreçat a famílies a la ciutat de Barcelona, diversificant així els serveis oferts i donant resposta a les necessitats socioeconòmiques del moment.

Diversitat de serveis

La directora de l’entitat, Teresa Villoro, explica que durant aquest temps la Fundació Canpedró ha atès més de 3.000 persones i n’ha contractat 500. Canpedró és conegut principalment pels menjadors socials, però també ofereix altres serveis com bugaderia, dinars per a infants i reforç escolar, suport d’infermeria i cures i acompanyament per a la reinserció laboral, entre d’altres.

Més de 180 voluntaris anuals

Actualment, la feina que realitzen és possible, sobretot, gràcies a la tasca dels més de 180 voluntaris que treballen anualment en els diferents serveis: “Tot aquest munt de voluntariat ha fet possible que el projecte tingui el caire que té”, diu Villoro. A més, explica que una de les coses més important per a ells és aconseguir diferenciar-se per la seva part més humana i sensible.

Nous projectes en marxa

En aquest moments el principal repte de futur de la Fundació Canpedró és donar continuïtat al projecte i seguir impulsant nous projectes com Gastronomia Solidària. Aquesta iniciativa es presenta com un servei de càtering per a entitats, universitats o privats que es realitza als espais de Canpedró amb persones usuàries. Es tracta d’una iniciativa que forma part del projecte Espai Solidari, que té l’objectiu de fomentar la inclusió laboral de persones en risc d’exclusió social oferint-los un contracte.