Una fuita d’aigües fecals al número 33 de Pi i Margall ha deixat sense llum 370 clients d’Endesa del barri de Gràcia Nova. La incidència s’ha produït a les quatre de la matinada d’aquest dimecres i afecta el centre de transformació del carrer de Pi i Margall, entre Encarnació i Sant Lluís. La incidència s’ha resolt set hores més tard, a les 11 del matí.

Pèrdues econòmiques i afectacions veïnals

Diversos comerciants de la zona han patit la falta de subministrament d’electricitat ja que o han optat per no obrir o han vist com la seva clientela passava de llarg quan han vist que l’establiment estava a les fosques. En el cas de la botiga de menjar ecològic Molsa, han decidit no obrir fins que tornés la llum i han vist com part dels productes que tenien a la nevera s’han fet malbé.

En el cas de la papereria El Cuc, l’encarregat ha explicat a betevé que no podien cobrar amb targeta i que avui havien venut diaris i poca cosa més. En el cas de l’estanc situat al carrer de Pi i Margall a la confluència amb Encarnació, s’han trobat que no han pogut treballar fins que no ha tornat la llum ja que tenen tots els preus informatitzats i el sistema electrònic que gestiona la loteria estava “inutilitzable”.

Pel que fa a les afectacions domèstiques, diferents veïnes han explicat que temien pel menjar que tenien a la nevera i al congelador. D’altres han optat per anar a casa de familiars per poder cuinar o poder treballar amb l’ordinador.

Calia comprovar que no hi hagués aigua a les instal·lacions

Tècnics d’Endesa han estat treballant per comprovar que no hi havia restes d’aigua ni d’humitat al centre de transformació. Una vegada han certificat que les instal·lacions estaven seques s’ha pogut reconnectar el servei de llum. El tall de llum ha fet que alguns comerços no hagin pogut obrir aquest dimecres al matí. D’altres ho han fet, però sense poder oferir el servei habitual.