La pinya és una de les fruites més digestives i que millor funcionen per fer baixar els àpats abundants d'aquestes dates. Després d'escudelles i carn d'olla, rostits i torrons, convé una dieta en què les verdures i la fruita siguin protagonistes. ANNA BACH, vocal d'alimentació del Col·legi de Farmacèutics "La carxofa, la pinya, que hi hagin probiòtics i que per tant hi hagi el iogurt que ens ajudi a digerir. Les infusions ens aniran molt bé aquí, recórrer a infusions digestives com la camamilla." De tot això en prenen nota les parades del mercat, que noten aquesta voluntat de sanejar una mica el cos MARI LÓPEZ, fruiteria Cuevas "Se ha vendido mucha verdura y mucha fruta para limpiar cuerpos. Para hacer ensaladas, judías verdes, manzanas, peras, piñas..." Un altre mesura per compensar els excessos d'aquests dies és fer esport. Tot i el període nadalenc, alguns usuaris de gimnàs no falten al seu costum. "Cualquier cambio para la gente que tiene esto ya un poquito establecido, se nota, se nota." "Són com unes setmanes una mica com de festius i canvies una mica el xip del teu dia a dia i aprofites per fer coses que no estan dins de la rutina" Hi ha qui, en canvi, prefereix fer exercici a l'aire lliure. Entre corredors i ciclistes, també s'hi pot anar a fer un passeig en família. "Ha sigut molt agradable. Fa bon dia i hem estat aquí paint una mica" "Estic menjant pinya per un tubo perquè em van dir que la pinya servia per desintoxicar" Així és, salut i bons aliments.

Després d’escudelles, carn d’olla, rostits, torrons i celebracions amb vi i cava, és recomanable un petit canvi en l’alimentació. “La carxofa, la pinya o el iogurt ens ajuden a digerir” o també podem “recórrer a infusions digestives”, apunta Anna Bach, vocal d’alimentació del Col·legi de Farmacèutics.

Certament, la gent fa força cas i en algunes parades del mercat han pujat les vendes de fruites i verdures. “Per fer amanides, mongeta verda, pomes, peres, pinyes… per netejar el cos”, afirma Mari López, de la fruiteria Cuevas del Mercat de la Concepció.

A banda de l’alimentació, fer esport o sortir a caminar és l’altre factor important per no sumar gaires quilos de més. A la carretera de les Aigües, on sovint corredors i ciclistes van a fer exercici, també s’hi poden veure famílies que surten a passejar.

Hi ha qui opta per anar al gimnàs i mirar de mantenir la rutina que, a vegades, en una etapa amb alguns dies festius és més difícil de seguir. “Qualsevol canvi per a la gent que té això una mica establert es nota, es nota”, opina una usuària d’un gimnàs.