L’associacionisme juvenil democràtic de Catalunya s’aglutina i forma un front comú per denunciar ”la repressió de l’Estat desfermada contra el poble” i demanar l’alliberament dels polítics empresonats així com la tornada dels exiliats. Les entitats exigeixen que es constitueixi un govern al Parlament ”per acabar amb l’article 155”. De moment, no hi ha cap acció prevista sobre la taula tot i que asseguren que donaran suport a les manifestacions convocades pel sobiranisme català.

Les Joventuts d’Esquerra Republicana, Universitats per la República o la Joventut Nacionalista de Catalunya són algunes de les 18 associacions -tant polítiques com socials- que formen part del front comú que pretén denunciar ”la repressió de l’Estat espanyol contra el poble de Catalunya”.

Creuen que l’Estat està ”atacant al cor de la democràcia fent una causa general contra els seus adversaris polítics” i que la realitat a Catalunya està separada pels qui estan a favor de la democràcia i els qui no. És per això que exigeixen la immediata posada en llibertat dels presos i demanar a Europa ”que no en sigui còmplice”; reconèixer la legitimitat del govern català com a institució pròpia i que ”ha estat cessat a través de la imposició del 155”; reclamar unitat d’acció antirepressiva entre totes aquestes forces republicanes i coordinar-se per “teixir una resposta juvenil, àmplia, inclusiva i alhora contundent” per aturar ”la violència d’Estat”.

De moment, totes les forces s’han posat d’acord per redactar un manifest comú, però no hi ha accions concretes sobre de la taula. Les diferents associacions republicanes aspiren a trobar-se regularment per dissenyar accions i poder participar en les crides a les manifestacions com a un sol front ”cooperant i debatent”.