El fotoperiodista David Melero denuncia que la Guàrdia Urbana va identificar-lo aquest diumenge a la matinada quan tornava de treballar per fer fotografies a una festa il·legal al barri de les Roquetes, a Nou Barris. En un fil de Twitter, el fotògraf ha assegurat que agents van aturar-lo i el van denunciar per saltar-se el toc de queda, tot i anar correctament identificat.

En declaracions a betevé, Melero ha explicat que aquesta matinada ha decidit anar a cobrir una trobada amb altaveus i beguda que hi havia a Nou Barris per fer-ne fotografies. El fotoperiodista ja va fer la cobertura aquest divendres a la matinada, la primera nit del reinstaurat toc de queda. En arribar a la festa, va preferir no treure la càmera i marxar cap a casa perquè no se sentia còmode a l’espai. Segons diu, de tornada, una patrulla de la Guàrdia Urbana va aturar el cotxe d’una companya que l’havia anat a buscar, i va identificar-lo a ell i li van comunicar que quedava denunciat.

“Els vaig ensenyar l’acreditació del Col·legi de Periodistes de Catalunya i del Sindicat de Periodistes de Catalunya, però no es creien que no estigués de festa“, relata Melero, que fins i tot va demanar que li fessin un control d’alcoholèmia i drogues si els agents ho consideraven per evidenciar que no tornava de la trobada. Els agents, segons diu, van exposar-li que rebria una multa a casa “per saltar-se l’estat d’alarma i el toc de queda”, tot i que ell va retreure’ls que l’estat d’alarma no està vigent.

Preguntats pel cas, fonts de l’Ajuntament de Barcelona recorden que les raons de les multes han de constar a la denúncia i que sempre es poden recórrer. Melero explica que ha posat el cas en coneixement del Sindicat de Periodistes de Catalunya.