És un joc a tres bandes. Els trilers fan desaparèixer la moneda i els turistes s'ho prenen amb més o menys sentit de l'humor. Acte seguit, desmunten la parada i fugen dissimuladament. Signe inequívoc que la Guàrdia Urbana no és gaire lluny. Però poc poden fer a banda de patrullar sobretot després de la sentència que ha absolt 12 trilers en considerar no provat que estafessin les víctimes. Des de l'Ajuntament lamenten la decisió de l'Audiència de Barcelona ja que, asseguren, lliga de mans les actuacions de la policia. Per això reclamen més contundència als jutges. JOAQUIM FORN, primer tinent d'alcalde "Nosaltres voldríem tenir el suport ple de la judicatura, creiem que és molt important que totes aquestes persones que es detenen, que es pot comprovar que hi ha un frau i un engany a les persones que estan jugant, jo crec que hi hauria motius suficients amb la legislació actual perquè s'apliqués una mesura més contundent i aquestes persones fossin apartades." Durant els sis primers mesos de l'any la Guàrdia Urbana ha posat 1.300 denúncies a trilers que actuaven a la Rambla. L'any passat es van fer més de 5.500 actuacions, de les quals 1.700 van acabar amb detencions. Unes detencions que la sentència posa en dubte. Amb tot des del consistori mantenen que la millor manera de dissuadir els trilers és amb la presència policial. De fet durant la tarda tres patrulles de la Guàrdia Urbans han impedit que cap triler s'instal·lés al centre de la Rambla, tot i que, asseguren, en tenen compatbilitzats uns 25. Un ho ha explicat des de la Rambla, Cristina Gibert.

Forn ha fet aquestes declaracions després que es conegués la sentència d’absolució contra 12 trilers que actuaven a la Rambla. Forn considera que si les “lleis no són clares, s’han de modificar”, però creu també que “hi ha marge perquè els jutges” actuïn amb més contundència en aquests casos.

Forn vol que les actuacions dels jutges donin suport a la pressió contra els trilers que s’està exercint des de l’Ajuntament. Ha explicat que l’any passat es van fer més de 5.000 actuacions contra aquesta pràctica i es van detenir més de 1.700 persones.