La formació es farà als professors i mestres que ho sol·licitin i es començarà a treballar la setmana vinent. El Departament d’Ensenyament té previst reunir la junta de directors per presentar-los el material que s’ha recopilat per proposar i recomanar maneres per abordar els atemptats de Barcelona i Cambrils a les aules. Una tasca que es farà tenint en compte l’etapa educativa en què es trobi cada grup d’alumnes.

Sobre la formació de classes de religió islàmica, la consellera Clara Ponsatí ha explicat que hi ha un nombre molt reduït de famílies que ho demanen en la preinscripció escolar i que no hi ha una demanda concreta per part de les comunitats islàmiques. Ponsatí però ha remarcat que és un “tema altament complex i delicat” i que forma part de les qüestions sobre les quals “hem de reflexionar”.

El curs escolar comença amb 2.700 alumnes més matriculats

En la compareixença, el departament ha presentat el nou curs escolar, que comença el 12 de setembre. En total, hi ha matriculats 1.562.780 alumnes, 2.700 més que l’any passat. Pel que fa el nombre de docents, n’hi ha 5.514 més, 800 dels quals són substituts. Aquesta xifra supera per primera vegada la del 2010, abans de les retallades.