El pla de protecció del Parc Natural de Collserola preveu la desaparició de part de la barriada de la Font del Gos, ubicada al barri d’Horta, en un termini d’uns 40 anys. Els veïns volen impedir que això passi i per això han presentat una sèrie d’al·legacions. Adverteixen que empraran tots els recursos legals per aconseguir quedar-se al lloc on, en alguns casos, fa pràcticament mig segle que viuen.

Els afectats recorden als partits del consistori que es van comprometre a trobar-hi una solució amb la Generalitat el mes de març passat i esperen que la solució arribi durant el mandat municipal que ara comença.

400 veïns afectats

Al barri d’Horta, just per sobre de la ronda de Dalt, hi ha uns 400 veïns que viuen en una situació irregular des de fa temps. Estan afectats pel pla de protecció del Parc Natural de Collserola, que preveu la desaparició de les seves cases en un període de 40 anys. Els veïns expliquen que en un principi hi havia terrenys que es venien com a sol edificable i que després l’Ajuntament va canviar la qualificació de la zona i va impedir construir-hi més. Els afectats tenen escriptures que demostren que es podien aixecar habitatges en aquest punt, considerat, ara, com a parc natural.

L’Ajuntament millora l’entorn

Els representants veïnals, amb la intenció de quedar-se, han reivindicat millores a la zona els darrers anys i n’han aconseguit algunes. Actualment s’hi estan duent a terme unes obres de reurbanització, de millora de la canalització d’aigües i de construcció d’un espai de trobada a l’entrada de la barriada. Volen que les inversions continuïn i també esperen que en aquest mandat municipal se solucioni definitivament la situació dels habitatges.