L‘augment exponencial de positius de la covid-19 per la variant òmicron s’està traduint en una saturació a diversos centres sanitaris. On s’està notant de manera més accentuada és en alguns centres de l’atenció primària, com el CAP Maragall, en què en alguns dies estan atenent el triple de visites del que és habitual. Com a conseqüència d’aquest increment de la feina, el personal sanitari està desbordat i reclama mesures per poder afrontar la sisena onada de la pandèmia. Per exemple, el Fòrum Català de l’Atenció Primària (FoCAP) proposa atendre només els casos amb símptomes greus i que els constipats “no hagin d’anar als centres de salut”.

En aquest sentit, el Fòrum Català de l’Atenció Primària (FoCAP) proposa que es canviï l’estratègia per abordar el virus i cribrar millor els pacients que atenen. Així, creuen, es descongestionarien els ambulatoris.

Reduir els esforços als CAP

Tal com explica la presidenta de la FoCAP, Meritxell Sánchez-Amat, la nova variant òmicron és més contagiosa però genera menys casos greus. Per aquesta raó, Sánchez-Amat es pregunta: “Per què hem d’estar invertint tants esforços en fer proves a persones que tenen símptomes lleus?”.