Els Bombers de Barcelona han detectat danys estructurals a La Flor de Maig. Després d’inspeccionar el número 195 del carrer del Doctor Trueta juntament amb tècnics municipals i la Guàrdia Urbana, s’ha decidit apuntalar part de l’immoble per risc d’esfondrament. La part afectada correspon als lavabos i alguna sala de l’Ateneu Popular La Flor de Maig, un baix comercial i dos habitatges.

L’únic veí que resideix en un dels habitatges de l’edifici ha pogut marxar a casa d’uns familiars i els baix comercial, que no s’ha vist afectat pel precintament, valorarà si continua l’activitat. Aquesta mateixa tarda tècnics municipals i membres de l’ateneu s’han reunit per trobar locals alternatius on traslladar les activitats i tallers de les entitats.

Després d’aquesta trobada, les entitats s’han reunit al casal l’Octubre.

Els problemes detectats obligaran a aparcar, de moment, la rehabilitació de les façanes de l’edifici històric, que ja havia encarregat el districte de Sant Martí. En canvi, el consistori assegura que s’accelerarà l’anàlisi estructural. L’Ajuntament desconeix per ara quan es podrà reobrir l’immoble.

El 2014 l’Ajuntament va comprar l’entrada i el primer pis de l’edifici històric de la cooperativa La Flor de Maig. L’operació va donar resposta a l’ocupació de l’immoble que van emprendre els veïns l’octubre de 2012 per reclamar-ne un ús social i cultural per al barri.