familiar visita un usuari de residència

Des d’aquest dissabte, els usuaris de les residències d’avis ja poden sortir a passejar. Aquesta és una de les flexibilitzacions que recull el protocol del Procicat, que també preveu petites sortides d’un o dos dies per anar a visitar la família i els deslliura de la quarantena de 15 dies, a la tornada. Unes mesures que han tingut molt bona rebuda, tant per les famílies com pels responsables d’aquests equipaments. Ho consideren, “un pas endavant”.

Visites residència gent gran

Els familiars que, a partir d’aquest dissabte, 13 de febrer, visitin els usuaris al mateix centre tampoc no s’hauran de fer un test d’antigen. Aquestes millores s’han pogut tirar endavant gràcies a la reducció en la transmissió comunitària dels últims dies i al fet que el 75 % dels avis que viuen a les residències ja s’han vacunat.

Les llibreries, obertes el cap de setmana

Les llibreries, considerades ara pel govern com a “establiments culturals”, també poden apujar les persianes, a partir d’aquest dissabte, durant el cap de setmana. Des de dilluns, 8 de febrer, aquests establiments queden al marge de les mesures restrictives que afecten els comerços, independentment de la superfície que tinguin, mantenint, això sí, les limitacions d’aforament que tenen tots els establiments. Una modificació que va tenir molt bona rebuda del sector, que assegura que el dissabte és un dia fort de vendes i els ajudarà a salvar els mobles d’una època molt complicada. I qui també podrà obrir són els paradistes del Mercat Dominical de Sant Antoni, que després de mantenir-se tancats des de la setmana de Reis. Serà una reobertura que coincidirà amb les eleccions del 14F i el macrocol·legi electoral que s’ha instal·lat al Mercat.

casa del llibre

Els restauradors, en espera del recurs del TSJC

El sector de la restauració, en canvi, considera del tot insuficient la petita ampliació de l’horari, que els permet atendre els clients als establiments. Els usuaris es poden entaular, a bars i restaurants, entre les 7 i les 10.30 h per als esmorzars i entre les 13 i les 16.30 h per al servei de migdia. Una ampliació que els restauradors han titllat “d’engrunes”. De fet, el Gremi de Restauració de Barcelona, seguint l’exemple dels restauradors del País Basc, ha interposat un recurs al TSJC per demanar que se suspenguin les restriccions que afecten els seus negocis. Tot i això, alguns restauradors han explicat a betevé que intentaran treure el màxim partit d’aquesta petita ampliació, apostant per fer dos torns a migdia per tal de “minimitzar les pèrdues”.