Forn surt presó

(ACN) La fiscalia ha presentat un recurs contra l’aplicació de l’article 100.2 per a l’exconseller Joaquim Forn, que surt de la presó entre setmana per treballar a Mediapro. Com ja va fer amb el recurs de Jordi Sànchez, el ministeri fiscal avisa que portarà la qüestió al Suprem si es manté aquesta concepció del 100.2 com un “segon grau i mig”.

De fet, argumenta que l’activitat laboral de Forn fora de la presó no té cap relació amb el delicte comès, sobre el qual no s’ha fet cap tractament. L’escrit de la fiscalia també relata que l’àmbit laboral tampoc és un dèficit que presenti Forn, i més tenint en compte, diu el ministeri fiscal, que ja s’ha demostrat que no tindrà problemes per trobar feina un cop tingui el tercer grau.

Així, conclou que no ha passat per cap programa de tractament sobre el compliment de la llei, i afegeix que l’aplicació del 100.2 “no influirà de forma positiva en les carències de tractament de l’intern”. Les seves tasques laborals en l’àmbit del dret argumenta que no tenen res a veure amb el delicte pel qual se’l va condemnar.

El mateix recurs contra el 100.2 de Jordi Sànchez

En la línia del que ja va exposar en el recurs contra la concessió del permís penitenciari a Jordi Sànchez, la fiscalia subratlla que el 100.2 és una mesura “excepcional”, i per això n’exigeix una “interpretació restrictiva”. També critica que la consellera de Justícia digui que tots els presos s’hi podran acollir.

En el seu escrit, constata que dels informes de Lledoners es desprèn que s’està aplicant l’article 100.2 com un pas intermedi entre el segon i el tercer graus. Si es continua així, diu, hauria de ser el Suprem qui es pronunciés al respecte, i el possible recurs del ministeri fiscal tindria “efecte suspensiu i impediria la posada en llibertat del condemnat”.