La fiscalia investiga penalment 38 residències de gent gran de tot l’Estat per la seva gestió durant de la crisi del coronavirus. Segons ha informat la Fiscalia General de l’Estat, hi ha indicis de delicte contra tots aquests centres geriàtrics, però no ha detallat quines residències són, ni per a quins delictes se les investiga ni quantes persones hi ha afectades.

De les residències que s’estan investigant penalment, set són a Catalunya. Ara bé, la comunitat autònoma que més en té és Madrid, amb 19. A Castella i Lleó n’hi ha dos; a Múrcia, dos més; una a Canàries, cinc a Castella-la Manxa, una a València i una a Cantàbria.

A banda d’això, la fiscalia ha obert 124 informes de seguiment a tot Espanya que, en aquest cas, tant poden afectar residències com a persones en concret. Es tracta d’expedients oberts per la via civil que pretenen fer seguiment dels casos i donar-los protecció.

La fiscalia informa que aquestes dades no permeten fer una “foto fixa” sobre la situació de les residències de gent gran durant la pandèmia perquè manca encara molta informació. De fet, el ministeri públic s’ha emplaçat al proper dimarts per donar més informació.