Tall Ronda Dalt

La fiscalia demana penes d’entre tres i cinc anys de presó per a quatre membres dels CDR (Comitès de Defensa de la República) per haver tallat la ronda de Dalt durant la vaga general del 8 de novembre del 2017, convocada després que els presos independentistes entressin a la presó pel procés.

En l’escrit d’acusació, el ministeri públic els acusa de delictes contra la seguretat viària i desordres públics i, a un d’ells, li aplica l’agreujant de reincidència. El cas es jutjarà la setmana que ve a l’Audiència de Barcelona.

El fiscal sosté que van escampar amb una escombra l’oli que alguns manifestants portaven en un bidó “amb el consegüent risc per als usuaris de la via” i van tallar el trànsit en els dos sentits de la circulació entre les 7 i les 11 h. Així, diu el ministeri públic, van causar 15 km de retencions que van afectar 40.000 vehicles, 750 camions i van generar “nombroses situacions de conflicte” amb conductes i usuaris de la via, davant dels quals adoptaven “actituds intimidatòries, amenaces, insults i gestos obscens”.