La fiscalia de Delictes d’Odi i Discriminació demana vuit anys de presó per a un home que va agredir amb un cúter dues dones a ple carrer el 5 de maig al districte de Nou Barris. El primer fet es va produir cap a les tres de la tarda al carrer de Brossa. Segons el fiscal, l’acusat, que anava amb un cúter i actuava amb “l’única finalitat de menystenir la integritat física de les dones”, es va acostar a una noia que caminava amb un cotxet i s’hi va abalançar per clavar-li el cúter al cap. La sort va ser que un ciutadà va adonar-se de les seves intencions i el va empènyer per apartar-lo de la dona.

Seguidament, l’acusat va recórrer els carrers de Brossa i Pintor de Alsamora i va tornar a actuar al passeig d’Andreu Nin. En aquest cas, sí que va aconseguir consumar les lesions després d’insultar la víctima dient-li “filla de puta”. La dona estava distreta amb el mòbil i l’acusat va atacar-la dues vegades amb el cúter: en la primera, va tallar-li la cinta de la mascareta que duia per la pandèmia del coronavirus, mentre que en la segona li va fer un tall des de l’ull dret fins a l’orella i es va donar a la fuga. Des del 9 de maig, però, està en presó preventiva per aquests fets.

Segons el relat del fiscal, “el menysteniment que l’acusat sentia cap a les dones pel fet de ser-ho” va desencadenar els dos fets i el va moure a actuar amb “el desig de deixar patent el seu sentiment de superioritat i demostrar que, pel seu gènere, les considerava inferiors”. En el mateix escrit, la fiscalia també fa palès que l’home havia mostrat “actituds despòtiques i maneres desconsiderades” amb les tècniques dels albergs municipals i centres d’acollida on havia estat. Fins i tot, havia “reaccionat amb violència” quan aquestes treballadores no satisfeien les seves exigències.

Per tot plegat, li demana que se’l condemni a vuit anys de presó per un delicte de lesions en grau de temptativa i un delicte de lesions amb deformitat i ús d’instrument perillós amb l’agreujant de discriminació per gènere. A més, també li demana una indemnització de 40.900 euros per a les dues víctimes —sobretot per a la segona, que arran de l’agressió pateix una paràlisi en la mobilitat de la cella dreta— i que se l’expulsi del país si abans de la data de compliment total de la pena se’l classifica en tercer grau o obté la llibertat condicional.