vacunació covid Fira Barcelona

El punt de vacunació massiu de Fira de Barcelona administrarà aquest dilluns la tarda la vacuna número 500.000. Aquest espai va obrir portes el 26 d’abril amb una prova pilot adreçada a més de 1.000 persones que havien de rebre el vaccí d’AstraZeneca. Va ser el primer punt de vacunació massiva que es va obrir a Barcelona. Des d’aquell dia, el ritme de vacunació no s’ha aturat mai, i el recinte ja ha administrat mig milió de vacunes.

Rècord de vacunats: 9.000 persones en un dia

El primer rècord de persones vacunades en un sol dia es va produir l’11 de maig, amb 6.000 dosis administrades. Això vol dir 12 vacunats de la covid-19 per minut i 750 cada hora. Aviat, però, aquest rècord es va superar, i a principis de juny ja es van vacunar 9.000 persones cada dia.

I tot això, amb un ritme de vacunació dins del recinte que, durant tot aquest temps, ha estat força ràpid, amb poques cues i només amb l’espera de 15 minuts un cop rebut el vaccí per comprovar que no hi ha cap reacció adversa. Quan sí que es produeixen cues és al vespre, on cada dia prop d’un centenar de persones s’apleguen abans del tancament dels punts de vacunació en espera de rebre els vaccins que sobrin.