Xai amb tòfona i orada salvatge amb verduretes del temps són dos dels plats del menú de luxe que ofereix aquesta nit l'Hotel Arts. 450 clients pagaran a tocar dels 300 euros per un menú selecte. Aquest matí els treballadors cuidaven els últims detalls i fins i tot planxaven les estovalles. Els qui s'ho puguin permetre també tenen l'opció d'agafar un paquet que inclou una suite amb vistes privilegiades i un cost d'uns 900 euros. Més assequible és la festa que fa més de 70 anys que organitza a Horta l'entitat Foment Hortenc. Avui ho posaven tot a punt per a les gairebé 200 persones que pagaran uns 50 euros per un sopar amb monòlegs inclosos i una orquestra. Bona part dels barcelonins, però, opten per les festes a casa amb amics i familiars. I el que tampoc no falta en la nit de Cap d'any és l'estrena d'una peça de roba interior vermella per als més supersticiosos. exclusiva, festa popular o en una casa, gairebé tot està a punt per rebre el 2016.

Els barcelonins tenen opcions per triar i remenar per passar la nit de Cap d’Any. Les festes organitzades per les entitats de barri i les revetlles de luxe a l’abast de les carteres més generoses són l’alternativa als sopars a casa, més tranquils i econòmics.

Si un barceloní vol passar una nit de Cap d’Any exclusiva té diverses opcions glamuroses a la ciutat i una és el sopar que organitza l’Hotel Arts. El cobert no se’l pot permetre tothom ja que són 300 euros i, en cas de voler el paquet que inclou una suite de luxe, el preu s’enfila fins als 900 euros. 450 persones ja han reservat totes les places disponibles per a aquesta nit plena de detalls. El menú del sopar inclou plats com el xai amb tòfona i l’orada salvatge amb verduretes del temps.

Més assequibles són les festes de barri. N’hi ha un bon grapat com, per exemple, la que fan des de fa 70 anys a Horta al teatre de l’entitat del Foment Hortenc. 190 persones van esgotar les entrades en només 24 hores per una revetlla que inclou l’àpat, monòlegs i una orquestra fins gairebé les tres de la matinada i a un preu de 50 euros. Aquí els assitents menjaran un còctel de gambes i un tall rodó. Antigament era una festa en què hi havia una mitjana d’edat superior als 40 anys i en la darrera dècada ha guanyat adeptes entre el públic d’entre 20 i 30 anys.

Malgrat la pila d’opcions que hi ha a Barcelona per passar la nit de Cap d’any, bona part dels barcelonins opten per passar la revetlla a casa. Les raons són evitar les aglomeracions i els elevats preus de la darrera nit de l’any.

Aquesta nit també és la dels supersticiosos que estrenen una peça de roba interior de color vermell, costum que cada vegada té més adeptes.