El viatge dura tres hores, en què s'ofereix als assistents, la majoria turistes, barra lliure de cervesa i sangria. Tal com es veu en aquest vídeo promocional, que l'empresa organitzadora té penjat al web, tot plegat està amanit amb música, banys al mar i jocs relacionats amb el consum d'alcohol. Per 45 euros, a més, s'ofereix una samarreta i entrades diverses a discoteques de la ciutat. El consistori està estudiant aquesta nova moda per veure com hi pot intervenir, ja que la competència al mar és de la Guàrdia Civil. De moment, sembla que podrà actuar per limitar el consum de begudes alcohòliques a la cua, mentre els turistes s'esperen per pujar al vaixell. També es plantegen controlar la publicitat que se'n fa per evitar que es promogui un consum exagerat d'alcohol, un aspecte pel qual també vetllen des de l'Agència de Salut Pública de Catalunya. JOAN COLOM, subdirector general del Departament de Salut "És possible consumir alcohol, i tant. Però és possible fer-ho per sota d'uns límits de risc, no de forma indiscriminada i on tot és possible." Per la seva banda, des de la patronal de l'oci nocturn, la FECASARM, demanen que es regulin les festes als vaixells, que consideren que són competència deslleial. JOAQUIM BOADAS, secretari general de la FECASARM "No han de complir amb cap permís ni han de tenir cap tipus de mesura de seguretat, no han de tenir vigilants ni controladors d'accés... i malgrat això agafen el públic dels nostres locals." Qui també s'ha mostrat preocupat aquest matí pel fenomen és el president del Gremi d'Hotels, que ha dit que festes com aquestes poden donar una mala imatge de la ciutat.

A la pàgina web Booze Cruise Barcelona es donen tota classe de detalls de l’activitat, que es desenvolupa a la ciutat des de 2005. Es presenta com “la cosa més salvatge que es pot fer a Barcelona” i consisteix en un creuer de tres hores pel litoral barceloní amb “begudes il·limitades i jocs salvatges amb la tripulació més malalta de la ciutat”. El punt de trobada és al final del Moll de la Marina, al Port Olímpic. Allà s’aplega una llarga filera de turistes que esperen per embarcar i que aprofiten per començar a beure llaunes de cervesa. Un cop a bord, l’objectiu és beure el màxim d’alcohol possible mentre s’organitzen jocs i s’aprofita l’estona per fer un bany. Un cop acaba la travessa, es lliuren entrades a una desena de discoteques de la ciutat perquè els joves puguin acabar la festa o continuar-la durant els dies d’estada a la ciutat.

Les festes amb alcohol als vaixells han causat les queixes de diversos col·lectius. La patronal de l’oci nocturn, FECASARM, demana una regulació més estricta de les festes als vaixells i les considera “competència deslleial”. Des del Gremi d’Hotels de Barcelona se’n demana la prohibició, ja que aquestes activitats poden donar una mala imatge de la capital catalana. Les administracions, però, s’enfronten a un problemes de competències, ja que ni l’Ajuntament ni la Generalitat poden actuar dins el mar, una tasca que correspon a la Guàrdia Civil.

Fonts del consistori barceloní, apunten que l’Ajuntament està estudiant com hi poden intervenir. Diuen, per exemple, que una de les coses que segurament es podran fer és limitar el consum de begudes alcohòliques a la cua, mentre els turistes s’esperen per pujar al vaixell. També es plantegen controlar la publicitat que se’n fa per evitar que es promogui un consum exagerat d’alcohol, un aspecte pel qual també vetllen des de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Des d’aquest organisme apunten que “no podem intervenir al mar, però si que podem intervenir amb les agències que fan publicitat d’aquest tipus de propostes i ofereixen consum d’alcohol il·limitat”.

Els organitzadors de les festes de borratxera als vaixells són els mateixos de les rutes alcohòliques que es feien a la ciutat i que el districte de Ciutat Vella va començar a combatre fa tres estius endurint les multes i sancions. Tot i això, aquest fenomen continua anunciant-se a la xarxa.