Els carrers de Gràcia s'han tornat a quedar petits en la segona nit de festa, que s'ha allargat fins a dos quarts de quatre de la matinada. Ha estat la primera visita per a alguns. "Jo és la primera vegada que vinc, feia molts anys que volia venir però mai havia pogut venir i mira, ens estrenem." Però la majoria són visitants recurrents, atrets pels guarniments, la música o, fins i tot, la gastronomia. "Venim cada any perquè hi ha un lloc on fan uns 'bocates' de conya a la plaça de la Vila i venim cada any a fer el 'bocata' i a donar la volteta per les festes." Una festa cada cop més popular i que també atrau turistes. "Els carrers estan molt bonics, hi ha molta decoració, hi ha molta música. És molt divertit." Aquesta nit hi ha hagut diversió a ritme de rumba, al carrer de Verdi, amb un grup local: Arrels de Gràcia. "És essencial que els grups d'aquí hi siguin i puguin tocar..." I música de swing a la plaça del Diamant. Però què és el que fa del swing un estil tan ballable? "Hi ha molt ritme perquè hi ha un ritme darrere el ritme." El metro també ha agafat ritme i no s'ha aturat en tota la nit per afavorir la mobilitat fins a Gràcia. "Si s'allarga més, allò millor és que estigui obert és això, el fet que podrem arribar a qualsevol hora." I per als qui no ho sabien, en conèixer que el metro no tancava, la reacció ha estat aquesta: "Me alegras la noche, me alegras la noche, sí, sí, sí." Avui s'alegraran de nou. Podran tornar a allargar-se sense preocupar-se pel transport públic, perquè el metro funcionarà tota la nit.

Des de la rumba dels Arrels de Gràcia al carrer de Verdi fins al swing a la plaça del Diamant o el rock de grups com Medisson, Las Suecas, Las Ruinas i tots els grups que van passar anit per l’escenari del carrer de Mozart, la segona nit de la Festa Major de Gràcia ha omplert de música en directe els carrers de la vila. De música i de gent. Com és habitual, els carrerons més cèntrics i més estrets de Gràcia han esdevingut passadissos per on tothom anava amunt i avall buscant companyia i recorrent les festes dels diferents carrers i places.

Malgrat les grans aglomeracions de gent en tant poc espai, encara més importants que la primera nit de festa, durant la matinada d’aquest dissabte tampoc no s’ha produït cap incident greu. Les celebracions han transcorregut amb normalitat fins a dos quarts de quatre de la matinada, l’hora establerta per tancar els dies de festa major que són vigílies de festiu. La Guàrdia Urbana ha hagut d’enviar cap a casa els pocs que encara volien continuar la festa al carrer, però tampoc en aquest moment no hi ha hagut gaires problemes.

L’únic incident de la nit ha estat un accident laboral en un bar de la plaça del Sol: una cambrera va caure i es va obrir una ferida al coll, motiu pel qual va ser traslladada a l’hospital.

Tant els que es s’han quedat de festa fins a quarts de quatre de la matinada com els que havien marxat abans, tots van poder tornar a casa en metro perquè, amb motiu de les festes de Gràcia, no ha parat de circular durant tota la nit de divendres. El suburbà tampoc no tancarà la nit de dissabte, amb la qual cosa es garanteix la disponibilitat de transport públic durant els dies més importants de la Festa Major de Gràcia, cosa que el públic agraïa ahir a la nit en agafar el metro de matinada.