Amb motiu del Dia Internacional del Nen Prematur, que se celebra dilluns, l’hospital Maternoinfantil de la Vall d’Hebron ha organitzat, per quart any consecutiu, una festa per fer visible aquesta realitat.

Actualment la taxa de prematuritat, a l’estat espanyol, se situa al voltant del 8%, el doble que fa una dècada. Per a les famílies aquesta és una vivència dura perquè molts d’aquests nadons han de passar setmanes, fins i tot mesos, ingressats a les unitats de neonatologia de grans hospitals, amb unes cures específiques i vivint en incubadores. A tot plegat s’hi afegeixen les dificultats que poden anar sortint durant el creixement d’aquests infants.

La celebració de la festa ha començat amb una enlairada de globus en memòria de tots els nadons que no han sobreviscut. Les famílies han compartit una estona distesa amb els seus fills. Enguany, a més, han presentat el llibre ‘Adelantados a la vida’ , un recull de relats curs sobre experiències amb els nens prematurs. Els autors són els mateixos professionals que els atenen i també les seves famílies. Amb tot, també s’hi ha sumat la tradicional penjada de mitjons i fotografies.