La Festa dels Animals arriba per vuitena edició a la Festa Major de Gràcia per promoure l’adopció d’animals, en el marc del Dia Internacional dels Animals sense Llar. Diverses associacions han participat en l’acte central de la jornada, la desfilada de gossos, en què entitats d’acollida han mostrat alguns dels animals que tenen als seus centres per buscar-los una llar.

Cada any s’abandonen uns 35.000 animals a Catalunya i aquests actes serveixen per reduir aquestes xifres, conscienciar els propietaris dels animals i promoure l’adopció. Unes 150 persones s’han apropat fins a la plaça d’en Joanic per participar en aquesta festa. Durant la desfilada d’animals, cada un dels centres d’acollida que hi participava ha pujat a l’escenari amb alguns dels seus gossos per ensenyar-los i explicar les característiques de l’animal, amb l’objectiu que trobin una família adoptiva.

La Festa dels Animals ha començat amb bon peu enguany. Al començament de la cerimònia, s’ha anunciat que un dels gossos, el Kaiser, ha desfilat per últim cop en aquesta festa perquè ja té una nova llar.

Tot i que la desfilada de gossos era un dels actes més importants d’aquesta festa, la jornada ja s’havia iniciat a les 11 h del matí. Tallers, jocs, circuits d’habilitats canines i exhibicions han completat el programa, que ha finalitzat amb un sopar vegà a les 21 h. Diumenge també es repetiran aquests mateixos actes. Les diverses associacions i entitats animalistes han instal·lat per tota la plaça d’en Joanic parades d’informació i de venda d’objectes per ajudar a la causa.

Entre les associacions presents a la festa es troba l’ADDAC Cornellà, que està a punt de trobar una llar per al Col, un gos abandonat de només tres mesos. La seva presidenta, Maria Rius, afirma que aquest tipus d’actes són necessaris per localitzar famílies que adoptin o acullin gossos abandonats, com és el cas del Col.