Classe magistral avui al CosmoCaixa amb Ferran Adrià com a protagonista. Per unes hores ha convertit l'Auditori del Museu en una cuina. Un protagonisme que el millor cuiner del món ha compratit amb els nens que juntament amb els seus avis han guanyat un concurs de cuina saludable. Un concurs celebrat fa uns mesos amb 300 participants. Els guanyadors -tres famílies- han tingut el seu premi: assistir a la conferencia d'Adrià, cuinar amb el seu equip i conèixer-lo de prop. Però per sobre de tot, la màxima il·lusió ha estat rebre el reconeixement de la feina en equip. La idea d'establir una conversa intergeneracional entre avis i néts, amb els fogons com a excusa. "Aprenen a treballar en grup, a cuinar amb l'avia i de mica en mica es van posant i trobo que és molt pràctic perquè el dia de demà hauran de fer-ho." "Molt interessant sempre per un és una referència. Tenir una referència com Ferran és un orgull." "M'agrada molt Ferran Adrià, és molt famós... i sé que té un restaurant a la Xina." La cita d'avui ha servit també per presentar el nou projecte de Ferran Adrià, impulsat per El Bulli Foundation. Sota el títol 'Tho explico a la cuina', aquest llibre conté les bases perquè els nens entenguin d'on ve la cuina. Adrià ha vist en l'actualitat el millor moment per fer-ho. FERRAN ADRIÀ, cuiner "Per primera vegada a la història, que és molt dir, els nens volen cuinar....per primera vegada els nens diuen que al col·le els diuen que s'ha de menjar sa." El llibre es començarà aviat a distribuir a diferents països del món.

Més de 200 avis i néts es van presentar fa mesos a un concurs que buscava elaborar una recepta saludable. El premi per a les tres famílies guanyadores ha estat assistir en una conferència de tot un referent de la gastronomia arreu del món, Ferran Adrià. A més, han pogut cuinar al seu costat a l’auditori del CosmoCaixa.

El cuiner ha presentat un nou llibre, adreçat als més petits. ‘T’ho explico a la cuina‘ revela quina és la base de la cuina i inclou receptes i explicacions al voltant de la gastronomia. Grans marques internacionals han donat suport al projecte, com ara Disney o Marvel. El llibre va lligat a una pàgina web i d’aquí a finals d’any es llançarà una aplicació per fer de la cuina un món més proper i fàcilment tractable per als nens i nenes.