Amb la “màxima fermesa” i “sense complexes”, el candidat del PP vol obligar tots els barcelonins a complir amb la legalitat, sobretot els nouvinguts, que entén que han de respectar el país que els acull. Alberto Fernández Díaz reclama més policia i serveis socials, però es compromet a aprimar un 30% l’administració municipal.

Aprimar l’Ajuntament

Durant els 12 anys en què ha estat regidor de l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz no ha parat de denunciar el que el considera “excessos” del govern d’esquerres en publicitat, informes i projectes com el Fòrum o la consulta de la Diagonal. Creu que “la ‘casa gran’ no ho ha de ser tant” i es compromet a reduir un 30% l’estructura municipal. Només l’atenció a les persones que ho necessiten, com la gent gran o els discapacitats, es lliuraria d’aquesta retallada.

Seguretat i immigració

La fórmula de Fernández Díaz per fer complir les lleis és que endurir les mesures penals i reforçar les policies perquè, si no, “delinqüència segura, sobretot en temps de crisi”, diu.

Sobre la immigració, assegura que “les polítiques equivocades l’han convertit en un problema”. El líder del PP barceloní reconeix un “comú denominador” amb el candidat a Badalona, Xavier García Albiol, però parla de la idiosincràsia pròpia, per exemple, del Raval, on creu que cal “reforçar l’exigència” que els immigrans musulmans respectin les dones segons les nostres normes de convivència.

Propostes “centrades” en comerç, turisme i mobilitat

Fernández Díaz defensa la flexibilitat d’horaris comercials, però sense perjudicar el petit comerç que “fa barri” i que es veu doblement amenaçat per la competència de les grans superfícies i la “competència deslleial” de botigues regentades per immigrants que no compleixen normatives.

El turisme que cal atreure és el que respecta la ciutat i hi deixa diners, diu el líder del PP, que descarta aplicar-hi una “taxa turística” perquè creu que els turistes ja paguen prou IVA amb la despesa que fan.

No vol imposar restriccions al vehicle privat, sinó que Fernández Díaz aposta només per la millora constant del transport públic. Reclama “posar ordre” en la circulació de bicicletes i en la gestió de les zones d’aparcament de cotxes per posar-hi menys multes.

El dibuix

Alberto Fernández Díaz ha volgut dibuixar “una Barcelona humana, amb més seguretat i cor per protegir” els que més ho necessiten. A peu de carrer situa una parada de metro; dos blocs de pisos accessibles amb botigues, un ambulatori i un casal d’avis als baixos; una escola; una zona verda; un cotxe de policia i, al mig de tot, una parella amb dos fills. Per sobre, a l'”skyline” de Barcelona veu Collserola amb el Tibidabo, la Sagrada Família i la Torre Agbar.

DibuixAlberto+

La clau del govern municipal

Partint dels set regidors actuals, el màxim que el PP ha tingut mai a l’Ajuntament de Barcelona, Fernández Díaz aspira a treure’n més i no menys. Però sobretot vol “decidir” el proper govern municipal, del qual descarta formar partamb el PSC, ICV-EUiA o UxB.

Molt personal

A aquest “perico” de tota la vida, li agrada passejar pel seu barri de Sant Ramon i parlar amb la gent, però fa més de 20 anys que es talla els cabells en una perruqueria de la plaça de la Sagrada Família. Li agrada prendre el sol a les platges de Barcelona, perquè li va bé per a la seva psoriasi. Es mou en moto o en transport públic per portar els fills al zoo o visitar els seus museus favorits: el Picasso i el MNAC. Amb cinc anys, només hauria demanat que els seus pares poguessin passar més temps amb ell.

Veu BTV com una televisió de servei, plural i molt professional. Segons Fernández Díaz, la prova és que “és l’única de tot Espanya que no té cap queixa per part dels partits”.

El cartell

La imatge del candidat sense corbata i amb l’eslògan “Centrats en tu” vol transmetre proximitat amb als veïns, parlant-los de tu a tu. Segons Fernández Díaz, estar “centrats” té més a veure amb la seva obsessió per pensar només en allò que li preocupa a la gent que no pas amb el centre polític que -potser a escala estatal- sempre aspira a conquerir el PP.

cartellAlberto+

[Més informació: Les 25 cartes del joc democràtic]