XAVIER ALTOZANO, portaveu de la Fundació FECAC "Una fira que aquest any és molt més participativa, que funciona de forma transversal, no pas tan piramidal." Així defineix la nova organització la Feria de Abril d'aquest any. L'únic que no ha canviat és l'emplaçament, la resta gairebé tot és diferent. Començant per la directiva, que la formen dues entitats: la FECAC i la seva fundació. Diuen que aporten un aire nou a la cita de l'any i, sobretot, la participació de les entitats en la presa de decisions. DANIEL SALINERO, president de la FECAC "Toda esta polémica que envuelve a veces a la Feria de Abril, lo que estamos intentando de aliviar. Yo creo que la Feria de Abril la componen realmente sus entidades y ellos son los verdaderos participes y organizadores de esta feria. El resto somos gente que acompaña y que trabaja con ellos". Concretament, s'han creat comissions en què les entitats han decidit per primer cop el tracte amb els proveïdors i els preus de venda. MIGUEL ÁNGEL SÁNCHEZ, president de la Hermandad Rociera Andaluza de la Pastora Almonteña "Lo que es bebida, coste de las entidades, pues más barato. Costes de comida, mayor información, mayor organización. Para mi opinión personal, muchísimo más transparente que años anteriores". LOLA ROMANO, membre de la Hermandad de la Rocina "Quizá ganábamos menos, aunque ganásemos dinero, pero ganábamos menos. Porque los proveedores o los intermediarios se llevaban más". L'ordre de les casetas també ha canviat. Les dels partits polítics estan apartades de les culturals i al perímetre de la Fira hi ha les més comercials. Aquesta és una de les modificacions que se n'ha fet. Diuen, però, que al nou projecte de Feria encara li queden anys per veure la llum. Volen obrir-la al turisme i a la societat catalana perquè no sigui tan desconeguda com fins ara.

El portaveu de la Fundació FECAC, Xavier Altozano, assegura que aquest any la Feria “és molt més participativa i funciona de forma transversal, no pas tan piramidal”. Per això han creat diverses comissions en què les entitats han decidit per primer cop el tracte amb els proveïdors i els preus de venda. El president d’una de les casetas, Miguel Ángel Sánchez, explica que ara les begudes són més barates i que, en general, “l’organització és molt més transparent que els anys anteriors”.

La incorporació de les entitats en l’organització de la Feria és un dels canvis que s’han fet en aquesta edició de la Feria de Abril. N’hi ha d’altres com ara l’ordre de les casetas. Les dels partits polítics estan apartades de les culturals i, al perímetre, hi ha les més comercials.

Des de l’organització, creuen que encara queden aspectes per desenvolupar el nou projecte de la Feria. Segons el president de la FECAC, Daniel Salinero, l’objectiu és “obrir-la al turisme i a la societat catalana” perquè sigui molt més coneguda.

Per tirar endavant, caldrà consolidar l’entesa a què finalment han arribat la FECAC i la seva fundació. Les desavinences entre els seus nous responsables van estar a punt de fer impossible l’organització de la Feria d’Abril d’aquest any. Tot i que tots volen superar l’etapa anterior, l’ombra de García Prieto plana sobre uns i altres. N’hi ha que asseguren que l’actual president de la FECAC és en realitat un delfí de l’anterior, però Salinero es mostra sobretot compromès amb el nou projecte i prefereix mirar cap al futur de la Feria de Abril.