La comissió de violències del col·lectiu Vaga Feminista i Novembre Feminista han convocat una concentració contra la violència masclista a la plaça de Catalunya. La protesta coincideix amb el 14 de febrer, Dia de Sant Valentí, precisament perquè asseguren que “els mites de l’amor romàntic fomenten les relacions d’opressió i perpetuen els estereotips de gènere“.

L’acte ha consistit en una performance que han realitzat una quinzena de dones i, posteriorment, s’ha llegit un manifest. Aquesta protesta és un dels actes previs a la vaga feminista del 8-M. Per això, els moviments feministes han fet una crida a la participació en aquesta jornada reivindicativa.

Construir noves relacions amoroses

Les feministes expliquen que el mite de l’amor romàntic i clàssic en la nostra cultura es basa en relacions i conductes tòxiques. “Aquest suposat ideal romàntic provoca l’acceptació, normalització i justificació de comportaments ofensius” que poden perpetrar la violència masclista. Per això, aposten per reclamar un model nou de relacions íntimes basat en el respecte, intercanvi i benefici mutu.