Els veïns del Poblenou estan immersos en un procés participatiu sobre el futur de la Rambla. Veïns, comerciants i restauradors volen tenir veu en la remodelació del passeig. Ja s’han celebrat tres assemblees i una jornada de debat sobre el futur de la rambla del Poblenou. A més, s’han recollit 483 enquestes per analitzar quin ús en fan els poblenovins i com volen que sigui la via.

El districte de Sant Martí va proposar a la plataforma unificar la consulta veïnal amb el procés participatiu que vol engegar el consistori. La proposta, però, no compleix les expectatives del grup de treball de Fem Rambla. D’una banda, argumenten que no preveu algunes de les reformes que els veïns consideren prioritàries, com la del tram entre el passeig del Taulat i el carrer de Fernando Poo ni connectar la rambla amb el mar. El debat proposat pel govern municipal no entraria en la convivència amb les terrasses o el paviment.

El grup de treball ha rebutjat el projecte municipal. Aquest dijous s’haurà de ratificar la decisió en una assemblea veïnal a la Biblioteca Manel Arranz.