Més clar... l'aigua. Al llarg de deu pàgines, Fèlix Millet, expresident del de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, relata i detalla algunes de les irregularitats que va cometre durant els trenta anys que va ser al capdavant de la institució. La primera: haver pagat les reformes d'algunes de les seves propietats amb els diners del Palau. L'import puja un milió 300mil euros. Però els diners de la institució també van anar a parar a viatges d'oci que va fer acompanyat de la seva mà dreta, Jordi Montull, l'únic al corrent de les irregularitats i que, per cert, ja ha confessat ser-ne còmplice. L'import total dels viatges arriba als 500mil euros. I la tercera irregularitat que confessa Millet és la compra que va fer en nom de l'Orfeó d'una propietat que era seva. Amb la transacció aconseguia un benefici d'un milió i mig d'euros. En la carta, Millet reitera el seu penediment i demana perdó pel dany ocasionat al Palau. Alguns dels actuals membres del Palau s'han mostrat sorpresos davant aquesta confessió. Sigui com sigui, el jutge ja ha dit que la confessió no altera la investigació, que continua oberta i que és complexa. De fet, el mateix Fèlix Millet confessa que durant aquests 30 anys molts pagaments s'han fet en diners en efectiu i sense factures, una pràctica que qualifica com a institucionalitzada. De moment, Millet ja ha tornat a la justícia 1.600.000 euros.

Tant Millet com Montull diuen que estan penedits i que ara volen col·laborar amb la justícia. L’expresident ja ha tornat dos milions d’euros per reparar els danys ocasionats. Per la seva banda, l’exdirector administratiu ha dipositat 200.000 euros al jutjat, que correspondrien a les despeses generades per ell i la seva família en viatges pagats pel Palau. La seva filla hi va treballar com a comptable, però el pare assegura que no en sabia res.

Montull ha afegit a les explicacions de Millet que l’any 2008 ja es van veure obligats a demanar falses factures per justificar davant l’Agència Tributària despeses de 2003 sense justificar.