La patronal de l’oci nocturn, FECASARM, ha confirmat que hi ha un degoteig de locals que s’estan plantejant no obrir aquest cap de setmana. Alguns, de fet, ja ho han anunciat, com les discoteques del Grup Arena. El secretari general de FECASARM, Joaquim Boadas, ha assegurat que és una mala notícia que aquests locals no reobrin “per por a ser criminalitzats”, i alerten que això farà créixer les botellades. La patronal assegura des de fa dies que les mesures de reobertura de l’oci nocturn són “impossibles de fer complir”, com s’ha demostrat en les imatges que han circulat aquests últims dies.

Canviar el protocol i exigir test d’antígens

Boadas insisteix que la solució per garantir la seguretat dins dels locals és canviar el protocol actual i que només s’hi permeti l’entrada amb un test d’antígens negatiu, com es farà en esdeveniments multitudinàris com el Canet Rock o el Festival Cruïlla. Si no es fa així, “qui en pagarà els plats trencats és el sector legal”, assegura.

Razzmatazz
Cues per fer un test d’antígens abans del concert del Love of Lesbian

“La Generalitat no ens dona cap raó”

El secretari general de FECASARM assegura que la Generalitat no els dona cap motiu per no canviar el protocol i mantenir les mesures actuals. Considera que no hi ha “cap justificació” per no implementar avenços tecnològics i científics, que ja s’han demostrat eficaços en proves com les de la Sala Apolo, el Palau Sant Jordi, o la que es va fer a Sitges. En un comunicat, a més, la patronal assegura que s’està perdent una oportunitat de fer tests a la gent jove, la que més contagis té actualment. “Els joves estarien encantats de sotmetre’s a un test per poder accedir als seus locals preferits”, asseguren.