La patronal de la restauració i l’oci nocturn FECASARM assegura que el tancament de bars, restaurants i locals de nit ha estat una de les causes principals de l’increment dels contagis dels darrers dies. Ja fa una setmana que la restauració no pot obrir per les darreres restriccions anunciades per la Generalitat, però l’evolució de la pandèmia pel coronavirus ha continuat empitjorant. “Un cop tancat l’oci nocturn i l’hosteleria, s’han disparat els botellons i les festes il·legals i això ha provocat més contagis”, apunta el secretari general de la patronal, Joaquim Boadas.

En declaracions a betevé, Boadas ha explicat que la patronal no s’oposa frontament al toc de queda a Catalunya anunciat per la Generalitat. De fet, confia que talli d’arrel l'”oci descontrolat”. Ara bé, sí que demana que s’apliqui des de la mitjanit entre setmana i a partir de la una el cap de setmana. En aquest sentit, no veu amb bons ulls que pugi acabar aplicant-se a partir de les 22 h, tal com estudia Salut.

El toc de queda, afegeix la FECASARM, ha d’anar acompanyat de l’obertura “immediata” de bars, restaurants i locals d’oci nocturn. “La gent estarà reunida en espais controlats, supervisats i amb mesures de seguretat“, ha assegurat Boadas.

“El sector no se’n sortirà”

Des de la FECASARM alerten que actualment el 80 % de les empreses del sector de l’oci nocturn estan en risc de presentar concurs de creditors abans que acabi el 2020. En el cas del sector de l’hosteleria, el percentatge és de gairebé el 50 %. Per això, insisteixen a reobrir bars i restaurants “urgentment”.

En la mateixa línia es pronuncia el director general del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, qui també demana revertir-ne el tancament. Considera que es tracta d’una mesura “desproporcionada” i també destaca que no ha aconseguit reduir els contagis: “No té cap mena de sentit”.