Diverses entitats veïnals del districte de les Corts i la FAVB planten cara al projecte de renovació de les instal·lacions del Futbol Club Barcelona perquè creuen que els perjudicis per a la ciutat i els veïns seran superiors als beneficis. El punt de discòrdia principal és la requalificació d’un espai per a equipaments esportius perquè el Barça hi pugui fer, entre altres coses, un hotel i unes oficines. Els veïns diuen que l’operació incompliria la llei i ja han dit que recorreran als tribunals el projecte si no s’atura i es consensua entre totes les parts.

El ple municipal del mes d’abril aprovarà, si no hi ha cap contratemps, el projecte Espai Barça de reforma de les instal·lacions del Futbol Club Barcelona amb el suport de tots els grups excepte la CUP. Les associacions de veïns, però, denuncien que el projecte és il·legal i diuen que en cas que l’aprovin els grups de l’Ajuntament i, posteriorment, la Generalitat el portaran davant de la justícia mitjançant un contenciós administratiu. 

Un mal acord per la ciutat i per als veïns

Les entitats veïnals estan en desacord amb el futur Espai Barça. D’una banda asseguren que no s’ha pactat de manera consensuada amb l’Ajuntament i el club, i de l’altra han reiterat que el projecte beneficia més els interessos del Barça que no els de la ciutat i els veïns de les Corts. Pel que fa als punts de desacord, els veïns critiquen la requalificació d’un espai d’equipaments esportius que hauria de passar a ser una zona verda perquè el club hi pugui fer diferents espais com un hotel, restaurants i unes oficines. Els veïns també afirmen que es perdrà una part de l’espai públic a l’avinguda de Joan XXIII i que empitjorarà el trànsit al barri.