JORDI BONET MARTÍ, president de la FAVB "Hi ha el perill que, en aquesta situació de crisi que estem vivint, les coses vagin endarrere. Barcelona és una ciutat que necessita continuar pedalejant, en certa manera, per seguir funcionant. Aleshores, nosaltres creiem que aquest moment en què sembla que tot pot anar cap endarrere és una oportunitat també per repensar-nos, per saber una mica què vol ser Barcelona d'aquí a uns anys. I en aquest sentit, el que ens preocupa és que en aquest espai de decisió no es tingui en compte la veu de la ciutadania, no es tingui en compte el que serien els diferents agents socials."

L’Associació de Veïns de la Sagrera ha estat l’amfitriona de la trobada perquè, com la FAVB, enguany celebra el 40è aniversari. Al matí, han participat a l’assemblea 38 de les 99 associacions de veïns actualment federades. L’informe sobre l’activitat duta a terme per la Federació durant el darrer any s’ha aprovat amb només tres abstencions. També s’ha aprovat el pla de treball per a aquest any, amb 77 accions concretes a dur a terme per fomentar el benestar dels veïns de Barcelona, garantir-ne la cohesió social, aprofundir en la participació democràtica i consolidar la posició de la FAVB com a actor ciutadà de referència.

A la tarda, l’assemblea ha aprovat diverses resolucions sobre els efectes de la crisi econòmica sobre els barris i, més concretament, sobre la gent gran. L’assemblea també s’ha manifestat en contra de la reforma laboral i ha donat suport a la vaga general convocada pels sindicats per dijous vinent.

A l’assemblea també s’ha parlat força d’urbanisme. Un dels actuals eixos de treball de la FAVB demana homologar els processos de participació en tots els projectes urbanístics, per garantir que la veu dels veïns hi queda ben recollida. La FAVB s’ha declarat contrària al model de turisme massificat que representen projectes com Eurovegas o el nou port de luxe. També s’oposa a d’aquest model la resolució contra de la modificació del Pla d’Usos de Ciutat Vella, que els veïns temen que comporti l’obertura de nous hotels al centre de la ciutat.