El president de la Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya (FATEC), Josep Carné, explica al betevé directe que l’entitat busca potenciar l’envelliment actiu i saludable a través “també d’una bona alimentació i una nutrició adequada”. “La gent gran ha de menjar bé per tenir una vida sana, però sempre una alimentació adaptada a les característiques de cada persona“, puntualitza Carné.
Josep Carné considera que la gent gran ha de “fer sempre els cinc àpats diaris” i seguir “un cicle circadiari en l’alimentació” per menjar cada dia a hores establertes. Carné creu que s’ha de conscienciar a les persones grans per evitar comportaments habituals entre el col·lectiu com “deixar de sopar perquè ja s’ha dinat bé o a l’inrevés, no fer dinar perquè es creu que el sopar serà millor”.
El valor d’Àpats en companyia
La FATEC recomana la guia Calpeg de consells alimentaris per a persones grans, publicada l’any 2024. “És tracta d’una guia que té l’objectiu d’ensenyar a la gent gran què ha de menjar i com ho ha de fer, amb informació sobre proteïnes, vitamines, ferro i tots els nutrients de l’alimentació”.
Des de l’entitat es destaca el servei Àpats en companyia de l’Ajuntament de Barcelona per la funció que fa en “la socialització de les persones grans” com un espai relacional de vincles d’amistat i de connexió amb la comunitat.