(ACN) Les farmàcies de Catalunya han detectat més de 300 positius per coronavirus en una setmana de proves a infants i monitors de lleure. “És una xifra molt alta respecte al que s’esperava. Vol dir que és un sistema eficient”, ha assenyalat aquest dissabte el president de la Federació de Farmàcies de Catalunya (FEFAC), Antoni Torres, als micròfons del ‘Via lliure’, de RAC1. El sistema, asseguren, està pensat per a aquelles persones que són asimptomàtiques i que no són contacte estret. “Estem parlant de persones que no tenen cap vincle amb la malaltia, en principi, i en canvi són positives”, ha apuntat.

Torres també ha avançat que els tests amb certificat oficial de les farmàcies no serveixen per obtenir el passaport covid, però sí que són vàlides per viatjar a alguns països.

El negatiu s’acredita amb un informe mèdic

Aquesta prova genera un informe mèdic que l’usuari pot descarregar i presentar com a certificat en totes aquelles activitats on calgui un antígens negatiu. En el cas que l’usuari sigui positiu, “automàticament s’activa el protocol de seguiment i rastreig de contactes, i la possibilitat de demanar la baixa mèdica”, ha corroborat el president de la FEFAC.

Ara per ara, més de la meitat de les farmàcies de Catalunya ja ofereixen aquest servei. La prova té un preu que oscil·la entre els 10 i els 20 euros.

El farmacèutic ha de dur un EPI

Per a la realització d’aquest test, el farmacèutic, equipat amb un equip de protecció individual (EPI), supervisa l’usuari mentre es fa la prova. La farmàcia s’encarrega també de penjar el resultat a La Meva Salut. El president de la FEFAC ha criticat la demora a l’hora d’aplicar aquest sistema de diagnòstic: “No entenem perquè s’ha tardat tant, hi ha països que ofereixen tests a les farmàcies des de fa mesos“.