La Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes d’Estudis Secundris sufragats amb fons públic no universitaris de Catalunya (FAPAES) s’ha sumat al debat sobre la tornada a les aules. L’entitat ha defensat la reobertura de les escoles i la recuperació de les classes presencials a partir d’aquest mes de setembre. Segons un comunicat, l’entitat és conscient que el risc zero no existeix però remarca que nombrosos experts en salut i educació avalen l’inici del curs escolar.

Beneficis de l’educació presencial

L’associació de mares i pares considera que la recuperació de l’activitat acadèmica habitual és fonamental perquè l’aprenentatge té un component social clau. “Aprenem més i millor quan ho fem amb els altres”, diu el text emès per l’entitat, que també destaca que els vincles afectius amb els companys són bàsics per aconseguir l’equilibri emocional dels estudiants.

Les aules, un lloc segur

La FAPAES creu que els centres educatius han de ser llocs segurs amb mesures estrictes d’higiene i assegura que en cas de contagi es poden traçar ràpidament els contactes per frenar l’expansió del virus. L’associació de mares i pares també demana responsabilitat a les famílies i insta l’Administració a posar en marxa les mesures necessàries perquè aquells alumnes considerats de risc o amb malalties cròniques puguin seguir el curs escolar.

Finalment, l’escrit fa referència a un possible confinament i sol·licita al Departament d’Educació que garanteixi els recursos necessaris perquè els estudiants en situació de vulnerabilitat puguin seguir el curs escolar de forma telemàtica com la resta de companys.