A Barcelona, un 14 % dels alumnes de sisè de primària de les escoles públiques es queden sense plaça als instituts públics de la ciutat, cosa que els obliga acabar l’educació obligatòria en centres educatius privats o concertats. Any rere any, aquest fet afecta un miler d’alumnes.

Des de la federació de les AMPA  de Catalunya, la FaPaC, asseguren que és un problema que ve de lluny, però que en aquests darrers sis anys s’ha accentuat. L’Eixample és un dels districtes de la ciutat on hi ha més manca de places en instituts públics. Tot i que es disposa dels espais per edificar-los, en alguns casos es fan esperar.

La setmana que ve està previst que la FaPaC es reuneixi amb el Consorci d’Educació de Barcelona per presentar propostes de cara al curs vinent. No obstant això, com que la matriculació començarà d’aquí a un mes, des de la FaPaC posen en dubte si tindran en consideració les seves reivindicacions. Per això, demanen reunir-se amb el consorci des d’un inici per fer-los arribar les seves preocupacions.

A banda d’aquest problema, també s’han portat a debat altres qüestions, com la situació de les beques menjador i la tarifació de les escoles bressol.