La FaPaC ha lamentat “la submissió” del Departament d’Ensenyament a la LOMCE i ha denunciat “pressions i amenaces” dels inspectors als centres en els quals les famílies han donat suport al boicot. En tot cas, recorda que la campanya de rebuig és un dret democràtic dels pares que han decidit no portar els seus fills a l’escola el dia de l’examen.

En el mateix sentit, s’ha expressat la Xarxa d’Escoles Insubmises (XEI), que ha remarcat que el boicot el fan els pares, no pas els centres ni els professors. La xarxa ja té més de 40 escoles adherides i calcula que centenars de famílies fan o faran el boicot. El sindicat CCOO també ha mostrat el rebuig a les proves perquè creu que “no estan pensades per al progrés de l’alumnat sinó per legitimar-ne la classificació i, per tant, l’exclusió”.

Comencen les proves de sisè de primària

Més de 73.000 alumnes de sisè de primària fan durant aquest dimecres i dijous la prova d’avaluació que mesura les seves competències bàsiques al final d’aquesta etapa. Una adaptació de ‘Fer les amèriques al segle XVIII’ i un fragment de ‘La veritable història del capità Garfi’ han protagonitzat un examen en què també s’ha valorat la comprensió lectora, el vocabulari i aspectes gramaticals dels alumnes.

Aquesta prova la dissenya el Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu i tant els centres com les famílies rebran un informe amb els resultats obtinguts abans que s’acabi el curs. Dilluns ja van iniciar-se les proves de tercer de primària, que es poden fer fins al 15 de maig.