El protocol de gestió de casos de covid-19 a les escoles, presentat aquest dijous pel conseller d’Educació, Josep Bargalló, ja ha provocat les primeres reaccions per part del sector educatiu i les famílies que han de dur els fills a l’escola.

La FaPaC, la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya, consideren que el protocol presentat pel Departament d’Educació no té en compte la prevenció dels contagis i que això provocarà que tard o d’hora, els alumnes hagin de tornar a casa i seguir el curs telemàticament. Assenyalen la manca de previsió, tant a l’hora d’organitzar els alumnes per evitar un confinament total, com a l’hora de poder fer el seguiment del curs de manera telemàtica amb garanties.

Sindicat de docents: “Sentim impotència i indignació”

Des de l’USTEC-STE’s asseguren que viuen aquesta situació “amb impotència i indignació”. Diuen que, des de l’inici de la pandèmia, es van oferir per definir l’estratègia de tornada a l’escola conjuntament. Lamenten que el departament no s’hagi avingut al diàleg. “D’aquí a un mes i mig, ens trobarem amb unes aules petites, plenes, amb calefacció posada, serà una bomba de rellotgeria. Tot el contrari del que ens estan recomanant ara: reunions a l’aire lliure, de menys de 10 persones”, assegura David Caño, membre de l’USTEC-Stes.

Asseguren que la seva prioritat és que els centres educatius puguin obrir amb garanties sanitàries i que el curs es pugui fer de manera presencial. Lamenten que el Departament d’Educació no els hagi dotat dels recursos suficients per a poder assolir-ho “han prioritzat l’economia a l’educació”, ha afegit.

Més d’un miler de famílies anuncien una Vaga d’Educació

L’Agrupació de Famílies per una Elecció Educativa Segura, ha elaborat un manifest en què, entre d’altres coses, fa una crida a una Vaga del sector Educatiu. En el document exigeixen que el Govern rectifiqui les condicions de tornada a l’escola per garantir, diuen, la seguretat als centres educatius: “Sabem que no existeix el risc zero, però abocar-nos a un inici ordinari en una situació de pandèmia és imprudent”.

En relació als aspectes sanitaris, han expressat “la més absoluta desconfiança” vers el tractament de la diagnosi i dels casos sospitosos o confirmats. Segueixen reclamant la presència d’infermeres a les escoles per tal de detectar, de manera adequada, la possible presència de casos de covid-19.