L’Escola la Farigola de Vallcarca necessita una posada a punt. Les famílies del centre han iniciat la campanya SOS Farigola per reclamar al Consorci d’Educació de Barcelona una reforma integral d’aquest centre a punt de complir 100 anys.

Una lavabos deteriorats

Les famílies de l’escola expliquen que les instal·lacions del centre estan molt deteriorades. Un dels punts negres d’aquest edifici històric són els lavabos. Asseguren que hi ha famílies que havien estudiat a l’escola fa 30 anys amb els mateixos banys. “Tots els lavabos de l’escola estan en un estat bastant lamentable. P3, P4 i P5, perquè són uns lavabos que no hi ha cap tipus d’intimitat, són vells i estan bruts, a cinquè l’altre dia els nens i nenes van anar al lavabo i els queien les rajoles“, explica Albert Roig, president de l’AFA de l’Escola la Farigola de Vallcarca.

Lavabo de l’Escola la Farigola de Vallcarca

Intervencions urgents en alguns elements

Les famílies creuen que cal una reforma integral, però a més dels lavabos, hi ha determinats elements que asseguren s’han d’arreglar amb urgència abans de l’inici del pròxim curs escolar, com la cuina. “Vam tenir una inspecció de sanitat i va exigir que hi ha tot de coses de la cuina que s’han de canviar”, assenyala Roig. El mateix passa amb l’equipament informàtic que fa més de set anys que no es renova i el pati superior amb esquerdes i sense tendal per protegir els infants del sol.

Pati superior de l’Escola la Farigola de Vallcarca

Demanen un compromís del Consorci

Aquestes són les instal·lacions més deteriorades, però la llista és llarga, per això, les famílies reclamen una intervenció completa. Des del Consorci d’Educació asseguren que s’està treballant en una pla de millora per a l’escola, però encara sense dates. Des de l’AFA demanen “un compromís del Consorci i que això és urgent de fer, perquè és que si no es fan pedaços, però no s’arregla l’escola amb tot el seu estat que està molt deteriorada”.

L’objectiu és poder celebrar conjuntament el centenari de l’escola el 2023 amb la posada a punt del centre.

Tenim les persianes que no s’obren, això vol dir que hi ha nens i nenes que estan a les classes amb les persianes baixades
Albert Roig, president de l’AFA Escola la Farigola de Vallcarca

Campanya SOS Farigola

El centre també s’ha sumat a la Revolta Escoltar i demana la pacificació del carrer de la Farigola juntament amb l’Escola Montseny. Aprofitarà les mobilitzacions de la campanya SOS Farigola per reclamar també un entorn segur.