L’estat d’alarma pel coronavirus està provocant situacions difícils per a moltes famílies i algunes de rocambolesques. És el cas de’una parella d’Horta-Guinardó, amb un bebè de sis mesos, que es veuen empesos a marxar de Barcelona.

La Meritxell és la mare de la criatura. El dia 5 de maig tenien previst entrar a viure en un pis del barri de la Font d’en Fargues, on fins fa unes setmanes estaven fent obres de millora. L’estat d’alarma, però, ha obligat a paralitzar-les i ara, el pis està ple de runa. A més, la cuina, el bany i part del terra encara no estan acabats.

El problema és que han de marxar del pis on estan vivint ara (al mateix districte), perquè el comprador ja no pot demorar més la signatura de l’escriptura. “No és que el meu comprador no em vulgui ajudar”, explica, “és que al meu comprador també li compren el seu pis… per tant, són moltes persones. Per evitar situacions com la nostra, el que s’hauria d’haver fer és suspendre tota mena de contractes encara que sigui entre particulars“.

Això els empeny a quedar-se sense lloc on anar. La Meritxell ha explicat a betevé que no entén el motiu d’aturar les reformes a pisos particulars amb veïns. “Se suposa que és per evitar el contacte amb els obrers”, diu, “però els venedors d’Amazon, que no sempre porten coses imprescindibles, sí que hi poden entrar”.

Un pis a la Costa Brava

La família no té el perfil per acollir-se a un pis dels que facilita Serveis Socials per a casos de vulnerabilitat. Per tant, la Meritxell, es pot trobar al carrer i sense saber on anar a viure amb el marit i la filla petita. L’única solució és un pis que uns familiars li han cedit a la Costa Brava. Això, però, suposa trencar el confinament decretat pel Govern espanyol (que prohibeix fer desplaçaments fora del municipi excepte per casos imprescindibles com per anar a treballar) i, per tant, exposar-se a una possible sanció. “Esperem que quan ens pari la policia, tota la documentació sigui suficient per demostrar que no anem a passar el confinament a la platja”.