guardia civil obres muñoz ramonet

La família de Julio Muñoz Ramonet ha recorregut al jutjat la confiscació de 470 obres d’art del llegat de l’empresari per part de la Guàrdia Civil. En el marc de la investigació, perquè l’Ajuntament recuperi les obres donades en herència, la Guàrdia Civil va intervenir les obres en dues empreses d’emmagatzematge d’art i en domicilis particulars de familiars de Muñoz Ramonet.

Ara bé, després que l’Ajuntament fes l’anunci a so de bombo i platerets, ara la família de l’empresari assegura a través d’un comunicat que “les obres no pertanyen al llegat atorgat a la fundació municipal” i, per tant, exigeix que li siguin retornades. La família recorda que l’any 2013 ja va lliurar judicialment “la pràctica totalitat” de les obres donades a la ciutat i assegura que “cap de les 470 obres han estat reclamades de forma concreta i individualitzada”.

La mateixa Guàrdia Civil ja va reconèixer que la confiscació d’obres s’havia fet de forma indiscriminada i que, molt probablement, n’hi hauria algunes que no correspondrien a l’Ajuntament i que caldria retornar.