cartell Escola Manyanet Sant Andreu

La família de l’alumna de l’Escola Manyanet que es va suïcidar després de presumptament haver patit assetjament es personarà judicialment en el cas. És a dir, amb aquest tràmit demanen al jutge que investigui l’actuació de l’escola. Ho han explicat en un comunicat que ha difós la seva advocada a través de les xarxes socials. Expliquen que han pres la decisió de recórrer a la justícia perquè “no és l’únic incident greu ocorregut en els últims mesos a l’escola” i perquè volen “aconseguir justícia i arribar a la veritat material dels fets”.

Demanen informació i proves a testimonis

Per això ara inicien una fase de recollida de proves i fan una crida a tothom que tingui informació rellevant sobre la jove perquè l’envïin per correu a l’advocada (secretaria@carlavall.com). La família vol obtenir testimonis dels possibles maltractaments i de l’actuació del centre i vol fer-ho “evitant el soroll a les xarxes”.

Els pares de la jove agraeixen el suport rebut en les últimes setmanes i expliquen que no volen atendre els mitjans de comunicació perquè necessiten “temps de recuperació i de mantenir les energies per fer justícia”.

El Síndic de Greuges i els Mossos d’Esquadra van obrir una investigació arran del suïcidi de la jove, després que la família denunciés que feia anys que patia maltractaments escolars. L’escola de Sant Andreu des d’un principi ha negat tenir coneixement dels possibles maltractaments de la jove i al·lega que la família no va denunciar-ho. Per això, Educació ja ha obert una investigació per veure si el centre ha actuat correctament i no descarta denunciar penalment l’escola si es demostra que hi va haver mala praxi.