FAADA ha denunciat un veí dels jardins de Marià Manent, al Putxet, per haver mort quatre coloms a perdigonades des de la terrassa de casa seva. Va ser una veïna la que va alertar els animalistes al gener que s’havia trobat dos coloms morts a prop de casa seva i dos més de ferits. En portar-los al veterinari va veure que la ferida era provocada per balins.

Dispars amb escopeta des d’una terrassa domèstica

Segons ha explicat FAADA a betevé, la veïna sospitava que el responsable era un veí de la seva finca que és guàrdia de seguretat i s’havia queixat dels coloms al conserge de l’edifici. Finalment, dissabte passat la dona va poder fotografiar l’home disparant els animals des de la terrassa. FAADA ha consultat amb experts, que no descarten tampoc que l’autor dels trets hagués utilitzat una escopeta de caça en lloc d’una de balins.

escopeta assassi coloms farró

A partir d’aquesta prova, FAADA va denunciar el cas a l’Oficina de Protecció dels Animals de Barcelona que, en tractar-se d’una infracció molt greu de la llei de protecció dels animals, el va derivar al Departament de Territori de la Generalitat.

Denúncia als Mossos d’Esquadra

La veïna, per la seva banda, també ha denunciat el cas als Mossos d’Esquadra i, en les propers hores, també presentarà una denúncia a la Fiscalia de Medi Ambient. Consideren que tot i no quedar clar quina protecció dona el Codi penal als coloms, els fets que han passat “són molt greus”.

Els jardins de Marià Manent són un espai on habitualment juguen nens perquè hi ha un parc infantil.