Dos dels afectats han llegit un manifest signat per tot el grup, en què asseguren que el ciutadà senegalès estava sent retornat i es trobava a l’última fila de l’avió custodiat per dos policies i en un estat d'”angoixa extrema”, “cridant i plorant” i dient que no volia tornar. Això, diuen, va fer que desenes de persones s’aixequessin del seient i obrissin un debat sobre el que estava passant, fins que uns minuts més tard la companyia va emetre un avís per la megafonia de l’avió per ordenar-ne el desallotjament. Segons els afectats, un cop a baix la Guàrdia Civil va seleccionar sis persones “de manera aleatòria” i els van retenir i identificar. Tot seguit van fer el mateix amb cinc persones més mentre començaven a embarcar la resta de passatgers a l’aeronau, inclòs el senegalès i els dos policies.

Una de les afectades que es trobava a les últimes files, Núria Costa, ha explicat que per la desesperació del passatger que estava sent retornat es va emocionar i va decidir que “no podia ser que el vol es fes en aquelles condicions i amb aquella injustícia”. Un altre dels afectats, Mikel Basarte, afirma que “no ens coneixíem, ni vam organitzar cap motí com s’ha dit, sinó que la majoria vam parlar dissabte per primer cop”. Els passatgers expulsats asseguren que Vueling no s’ha posat en contacte amb ells per donar-los cap explicació de per què els van deixar a terra i demanen a la companyia que avisi als passatgers “si en els seus vols hi poden viatjar persones deportades” i amb situacions com la de dissabte.

L’advocat i membre de Tanquem els CIE, Andrés García Berrio, ha demanat “que no s’inclogui expedient administratiu ni penal” i s’ha ofert a fer de mediador entre els afectats i la companyia per resoldre la situació. Asseguren que no hi ha cap mesura cautelar interposada i que, per tant, els passatgers expulsats “són lliures de circular lliurement cap a altres països”. García Berrio assegura que els afectats han rebut el suport d’una cinquantena d’entitats perquè es retiri una possible causa contra ells i perquè els retornin els diners del bitllet o els recol·loquin per volar en una altra data.