L'explosió s'ha produït al quart primera del número 12 del carrer del Bou de Sant Pere, a Ciutat Vella, cap a les 4 de la tarda. La detonació (tot apunta provocada per una fuita de gas butà) ha esfondrat el sostre i el cinquè primera ha caigut sobre el quart. Just en aquell moment al pis hi havia un home que ha quedat aixafat per la runa i n'ha resultat ferit greu. Al cinquè pis, el que s'ha esfondrat, també hi havia una persona que ha resultat ferida greu en caure. Hi ha hagut dos ferits més, en aquest cas lleus, que han estat atesos per inhalació de fum i atac d'ansietat. HÉCTOR CARMONA, cap de guàrdia dels Bombers de Barcelona "La situació ens ha obligat a fer una revisió completa dels edificis adjacents. I això ens ha obligat a desallotjar, a banda de la finca afectada de Bou de Sant Pere, número 12, la número 14, així com Argenter, número 11, que és la finca que dóna pel darrere del pati de llums." MERCÈ HOMS, regidora de Ciutat Vella "Per tant estaran allotjats, aquells que ho necessitin, que no hagin anat a cases de familiars, en dependències municipals, en allotjament que se'ls ofereix des de l'Ajuntament. I s'hi estaran el temps que faci falta abans no puguin retornar a les seves cases." També han ofert allotjament als veïns del número 10, la finca contígua, que tot i no patir danys estructurals s'ha quedat sense subministraments. A banda d'aquests quatre edificis, la resta, aparentment, no han quedat afectats per l'explosió, que, segons els veïns de la zona, ha estat molt forta. "Jo estava molt relaxada al sofà i una explosió fortíssima, però fortíssima i, de seguida, he demanat auxili." "Como un terremoto, una explosión muy fuerte que hasta la puerta de mi terraza se ha movido." El carrer s'ha reobert al trànsit cap a les vuit del vespre i s'ha assignat a una patrulla de la Guàrdia Urbana perquè vigili l'immoble durant la nit. Demà els serveis tècnics de l'Ajuntament inspeccionaran les finques afectades per l'explosió per determinar l'abast dels danys. La intenció, diu el consistori, és que els veïns desallotjats puguin tornar a casa com més aviat millor. De la trentena que s'han evaquat 13 han estat ja allotjats i la resta passaran la nit a casa de familiars.

L’explosió, que s’ha produït cap a les 16 h, ha causat quatre ferits. La cinquena planta de l’immoble s’ha enfonsat parcialment i ha causat un ferit greu, un home de 79 anys que ha estat evacuat a l’Hospital Vall d’Hebron. També ha estat atès un jove de 29 anys, que ha estat traslladat a l’Hospital del Mar amb ferides de menys gravetat. Els serveis mèdics també han atès dos ferits per inhalació de fum i atac d’ansietat.

Tot i que les causes apunten a una deflagració de gas, Gas Natural Fenosa ha informat que no ofereix subministrament de gas natural en aquest bloc i, per tant, l’origen es podria situar en una bombona de butà. Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat vuit dotacions de bombers, sis unitats del Servei d’Emergències Mèdiques i els Serveis Socials de l’Ajuntament.

L’explosió ha obligat a desallotjar una trentena de veïns dels immobles afectats i, d’aquests, 13 s’han acollit als allotjaments que ofereix el centre d’emergències. Concretament s’han desallotjat les finques 12 i 14 del carrer del Bou de Sant Pere, que no tenen serveis, i l’edifici situat al número 11 del carrer de l’Argenter. A més, Protecció Civil ha informat que l’immoble situat al número 10 de Bou de Sant Pere no s’ha evacuat però no té cap tipus de subministrament. Els veïns han explicat a BTV que l’explosió ha estat molt forta i que han trontollat tots els edificis del voltant.

La regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, ha explicat que aquest dimecres els serveis tècnics inspeccionaran les finques afectades per l’impacte, “amb la intenció que els veïns puguin tornar al més aviat millor”. Els Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona s’encarreguen de gestionar l’acollida dels veïns desallotjats.