La Unitat Militar d’Emergències (UME) de l’Exèrcit espanyol ha començat a fer tasques de desinfecció a vuit residències catalanes pel coronavirus, quatre d’aquestes a Barcelona. A més, també es faran informes de l’estat en què es troba cada centre. La primera residència en què s’ha començat a actuar ja aquest divendres és el geriàtric Llar la Mercè,  situada al barri Gòtic. També s’han iniciat les actuacions de desinfecció a la Residència Marvi Park, al barri del Camp de l’Arpa del Clot. Aquest últim geriàtric va fer aquest dijous una crida urgent reclamant material de protecció per als treballadors.

En els pròximes hores també està previst que es facin tasques de desinfecció a la residències Sant Antoni, i a la Vitalia Sants. També s’actuarà a la Residència Ítaca d’Arenys de Mar, a la Ramon Berenguer i Betania de Santa Coloma de Gramenet, i la Residència Palau de Can Sunyer, a Castellví de Rosanes. A més, membres de l’Exèrcit de Terra estan actuant a la residència Jardins de Castellarnau de Sabadell.

Segons el govern català, entre les més de 64.000 persones que viuen a residències geriàtriques hi ha 310 casos positius de coronavirus. Això afecta 94 centres dels 1.073, entre públics i privats, que hi ha a tot Catalunya. Per tractar de millorar la situació la Generalitat ha decidit donar permís a les famílies per endur-se els avis i àvies que estiguin sans a casa durant l’emergència del coronavirus.

Una de les residències que preocupa especialment és la Marvi Park, al carrer de Mallorca. Les famílies asseguren que estan desesperades perquè hi ha diversos avis amb símptomes i molt poc personal disponible per atendre’ls. Alguns treballadors es troben en quarantena i altres han plegat, asseguren, fruit de la situació.