desnonament Barceloneta

Els Mossos d’Esquadra han executat un desnonament amb data oberta d’una família amb dos menors al carrer del Mar, al barri de la Barceloneta. Segons ha explicat a betevé, el Sindicat d’Habitatge de la Barceloneta es tractava d’una família que pagava el lloguer de manera informal a la propietat, una persona física, que es negava a fer-los un contracte. Segons les mateixes fonts, es tracta d’un gran tenidor que és propietari de tots els pisos del bloc i d’altres finques del carrer.

L’ordre de desnonament amb data oberta, explica el sindicat, es va emetre l’1 d’abril. Aquest dilluns al matí, la comitiva judicial i membres del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona i la propietat s’han presentat a l’habitatge. Alguns activistes han pogut pujar a l’edifici i d’altres s’han situat davant la porta de l’immoble. La policia, que ha mobilitzat cinc furgonetes de l’ARRO, ha tallat l’accés al carrer.

Segons testimonis dels fets, el pare de la família, que es trobava a l’habitatge amb un dels seus fills, ha amenaçat de llançar-se pel balcó. Els membres del Sindicat de l’Habitatge, que eren al pis, l’han pogut aturar i se l’han endut a una habitació. Això ha motivat l’arribada dels Bombers que han aixecat una escala fins al balcó de la família. Membres del SEM han atès l’home, que ha estat portat a l’hospital.

Alguns membres de la família desnonada, davant el portal del carrer del Mar

Segons el sindicat, membres del CUESB han atès el menor, que s’ha quedat sol quan el pare ha estat portat a l’hospital. L’Ajuntament assegura que en casos com aquest d’emergència social, amb presència de menors, els serveis municipals fan l’assistència necessària.

Protestes per l’actuació policial

Els membres del Sindicat d’Habitatge de la Barceloneta denuncien que els Mossos d’Esquadra han fet servir un ariet per tirar la porta de l’habitatge, colpejant les persones que eren davant. També asseguren que els han identificat i els han comunicat que els denunciaran penalment per un delicte de desobediència a l’autoritat.

Clam contra els desnonaments amb data oberta

Aquest dilluns, el Sindicat de l’Habitatge del Raval ha fet una acció davant la seu dels Serveis Socials del Raval Sud. El sindicat alerta que els llançaments amb data oberta—en què els afectats no saben el dia exacte en què se’ls desnonarà— suposa una “violència doble”: el fet de quedar-te sense casa i, a més, no saber quan passarà això amb l’angoixa i l’ansietat que provoquen aquestes circumstàncies.