control Mossos Esquadra

Un cop acabat l’estat d’alarma, el perfil de Twitter dels Mossos d’Esquadra ha fet una recopilació de les excuses més inversemblants que els ciutadans han dit als agents per saltar-se els diferents confinaments. De totes, en destaca una, que ha estat la més repetida: “Havien d’anar a la segona residència perquè hi havia una fuita d’aigua, això sí, anava tota la família a arreglar-la”.

N’hi ha hagut d’altres encara més imaginatives, com la d’un home que deia que havia d’anar a casa del seu germà perquè no sabia cuinar, i “alimentar-se és essencial”, els recordava. O un altre que es va saltar el confinament per desplaçar-se fins a Manresa des de Castellgalí amb el pretext de canviar la pila del rellotge. I que fer-ho era essencial, també… per no desorientar-se. També hi ha qui havia afirmat que s’havia de desplaçar per anar a buscar una bàscula que necessitava per pesar-se.

El confinament comarcal també ha portat històries curioses. Dos veïns de fora del Bages pensaven que podien visitar el massís de Montserrat perquè el veien des de casa, però en realitat quedava fora de la seva comarca.

Però les denúncies no han estat només per saltar-se els confinaments. També se n’han interposat per incomplir altres restriccions contra la covid-19. Els Mossos van denunciar els propietaris de dos bars d’un mateix municipi. Un d’ells havia tancat per complir les mesures per a la contenció del coronavirus, però el van trobar consumint… a l’altre establiment.

Treure el gos va ser un dels pocs motius justificats per poder sortir de casa, però els Mossos d’Esquadra van trobar persones que com que no en tenien cap, van optar per un periquito, un porc vietnamita, i fins i tot una cabra.