certificat covid UE

(ACN) L’Eurocambra ha aprovat aquest dijous ampliar un any més, fins al 30 de juny del 2023, la vigència del certificat de la covid. Amb 453 vots a favor, 119 en contra i 19 abstencions, els eurodiputats han donat llum verda a l’ampliació del certificat de la covid per a ciutadans comunitaris, i amb un vot menys a favor i una abstenció més en el cas dels ciutadans de tercers països.

Amb la decisió d’aquest dijous, els eurodiputats han ratificat l’acord al qual van arribar els negociadors de la cambra i el Consell el 13 de juny. La regulació que manté en vigor el certificat de la covid expirava la setmana que ve.

La majoria de països europeus no el demanen

Tot i la pròrroga del certificat de la covid, a la pràctica la majoria de països europeus ja no el demanen per poder viatjar. Així, els viatgers no estan obligats a presentar proves de vacunació, de recuperació de la covid o proves que acreditin que no es té el virus. Gran part dels països europeus han pres aquesta decisió d’aixecar les restriccions de viatge, tot i que encara n’hi ha alguns que ho demanen. És el cas de Malta, que si exigeix una prova de vacunació completa als viatgers o un resultat negatiu, com el certificat de la covid.

Altres països també han optat per demanar proves de vacunació als viatgers provinents únicament de determinades zones.

Per consultar quina és la normativa per entrar a cadascun dels països de la Unió Europea pots entrar al següent enllaç.