Eugeni Rodríguez ha explicat a ‘BTV notícies matí’ que la llei contra l’homofòbia, aprovada l’octubre de 2014, necessita més divulgació i que s’implementi plenament. Segons ell, un dels principals estadis en què s’ha de treballar i desplegar la normativa és a l’escola. “Hi ha moltes escoles on hi ha nens i nenes que encara pateixen discriminació” per la seva condició sexual. Rodríguez s’ha referit als insults que encara es produeixen als centres escolars i també a les referències al model tradicional de família: “A les escoles encara pregunten noms del pare i de la mare, i això ja no es pot fer”, referint-se a altres models de família tant homosexuals com monoparentals, que queden exclosos d’aquestes preguntes o dels formularis que s’han d’omplir als centres.

Des de que es va aprovar la llei pels drets dels homosexuals, bisexuals i transsexuals només s’han formalitzat 17 denúncies. Segons l’Observatori contra l’Homofòbia les escasses denúncies s’atribueixen al poc coneixement de la normativa per part del col·lectiu. Rodríguez ha denunciat que l’Administració “encara no s’hagi fet cap anunci” per fer publicitat de l’entrada en vigor de la llei.

Rodríguez ha reclamat la necessitat que s’aprovi una llei estatal contra l’homofòbia i ha fet gala que Catalunya “hem estat els primers”.