Com afecta la pandèmia del coronavirus al món universitari? El Carles Garcia ens porta alguns exemples d’estudiants a qui la nova situació els ha capgirat la vida com un mitjó. Especialment, en el cas dels universitaris que estan estudiant a l’estranger.

La Carla estudia musicologia a Itàlia i reconeix que el seu és un Erasmus “una mica diferent” pel fet de viure l’experiència d’una pandèmia envoltada de “gent nova”. Mentre que el Carles, que estudia periodisme a Bèlgica, lamenta que”és un Erasmus sense festes“, per la qual cosa ho defineix com “una experiència molt diferent”. Tot i això, tots dos coincideixen que no els afecten tant mesures com, per exemple, el toc de queda i que el fet d’estar fora de casa els permet “oblidar-se una mica del coronavirus”.

Estudiants estrangers a Barcelona

Però com ho viuen els universitaris que estan estudiant a la nostra ciutat? El Carles Garcia n’ha parlat amb alguns dels pocs alumnes estrangers que queden ara mateix a Barcelona, ja que molts d’ells han optat per tornar al seu país.

No és el cas, però, de la Nadine, una noia brasilera que està cursant un màster a la Barcelona School of Management, de la Universitat Pompeu Fabra. Quan va arribar, al setembre, diu que es va quedar “en xoc perquè gairebé tot estava obert“. I, tot i que la situació ara ha canviat, assegura que no té “cap remordiment pel fet d’haver vingut” perquè està “gaudint de l’experiència”. Mentre que, si s’hagués quedat al Brasil, “probablement estaria cansada de la situació“.

Les residències universitàries

El Carles Garcia també ens explica com ha canviat la vida a les residències universitàries. El Roger i el Marc, que viuen a la Vila Universitària de l’Autònoma, asseguren que “és molt estrany” el fet d’estar envoltats de tanta gent de llocs diferents i no poder gaudir de l’ambient “estudiantil i de gresca”. Tot i això, admeten que se senten “més acompanyats” que no pas si visquessin en un pis a la ciutat.

Les residències d’estudiants xifren en un 50 % la caiguda d’alumnes per aquest curs, tot i que segueixen obertes i han implementat tota mena de mesures d’higiene i de seguretat. Fins i tot, ara ofereixen altres serveis, com ara estades per dies i no per mesos.